Dronų šou

Dronų šou – tai nepriekaištingas oro meno pasirodymas. Šie pasirodymai vyksta specialios programos pagalba, o pati teritorija, kurioje vyksta pasirodymas, nuosekliai vertinama, iš anksto apžiūrima. Taip pat teritorijoje nubrėžiamas konkretus perimetras, kuris turi būti suderintas ir numatomas pakilimo aukštis iki kur dronai gali kilti ir atlikti savo pasirodymą. Dažnai galima pastebėti, kad dronų šou vyksta virš vandens telkinių ar panašių vietų. Dronų šou sukūrimui naudojamos sudėtingos ypatingų įgūdžių ir specifinių žinių reikalaujančios programos.

Dronų šou gali būti pritaikomas skirtingoms progoms, pavyzdžiui, vestuvių ar įvairių renginių metu. Vis dažniau sulaukiame didesnio susidomėjimo dėl to, kad pirotechnikos bei renginių rinkai atsirado alternatyva – pramoginiai dronai. Jie yra tvaresni ir taip, kaip fejerverkai, nekenkia aplinkai. Dronų suformuotos spalvotos figūros danguje negąsdina laukinių gyvūnų ir naminių augintinių, o svarbiausia – juos panaudoti galima ne kartą. Be to, tobulėjant 5G technologijai, vietos stebėjimas taps tikslesnis ir dronai galės skristi arčiau vienas kito, kad danguje sukurtų detalesnius bei sudėtingesnius piešinius.

2020 m. Tokijo olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje – be įprastų fejerverkų danguje trimatės figūros buvo formuojamos ir dronais. Fejerverkų naudojimą savo didžiųjų švenčių metu paskelbė mažinanti ir Kinija bei Indija, netgi Sidnėjus, garsėjantis savo įspūdingais fejerverkais Naujųjų metų naktį, po tragiškų gaisrų miškuose svarsto fejerverkus pakeisti sparčiai populiarėjančių dronų šou.